Familieopstellingen geven je inzicht in hoe het gezin werkt als een samenhangend geheel, wat de familiedynamiek is, welke patronen jij met je meedraagt en wat jouw plek is in het geheel. Familieopstellingen maken je bewust van onbewuste processen.

 

Individuele familieopstellingen geven je de mogelijkheid om 1 op 1 in een veilige setting te onderzoeken wat maakt dat je vastloopt in bepaalde situaties, of in contact met je kind, ouder of partner.

Waarom Individuele Familieopstellingen


Gedrag speelt zich af in de ‘bovenlaag’. Het is zichtbaar en we zijn ons er bewust van. Maar het gedrag komt meestal voort uit iets anders. Er is een onderliggende oorzaak, vaak onbewust, in de ‘onderlaag’.

 

Je kunt het zien als een plantje. Het plantje zelf is te zien in de bovenlaag, boven de grond. De wortels zitten in de onderlaag en zijn onder de grond voor ons onzichtbaar. Wanneer we het plantje wegsnoeien, maar de wortels blijven onder de grond zitten, groeit het plantje weer terug.

 

Wanneer we alleen in de bovenlaag met gedrag aan de slag gaan, zijn de oplossingen vaak tijdelijk. We pakken het probleem dan namelijk niet bij de wortel aan.

 

Met een Individuele Familieopstelling gaan we aan de slag in de onderlaag. We gaan kijken wat er onder het gedrag ligt en wat er voor zorgt dat dezelfde patronen steeds terugkomen. Met de inzichten die hierdoor naar boven komen kun je zorgen voor een blijvende verandering.


Laten we bellen!
Waarom Individuele Familieopstellingen

Individuele Familieopstellingen

Reviews

Ik ging naar Lianne toe met een vraag die al langer speelde en die ook steeds terugkwam in mijn leven. We gingen in een opstelling onderzoeken wat het was. Lianne begeleid dit op een hele zachte en fijne manier door heel goed af te stemmen. Tijdens de opstelling kwam datgene aan het licht wat speelde op een diepere laag. Ik ben blij dat ik naar Lianne ben gegaan, het voelde bij haar heel veilig. Na de sessie voelde ik me zoveel lichter, alsof ik een zware last die ik met me meedroeg los heb kunnen laten.

Anoniem

Moeder van 3

Ik heb met Lianne een individuele familieopstelling gedaan, niet als ouder maar als kind. Ze heeft mij op een rustige en fijne manier begeleid waardoor ik tot mooie inzichten kwam. Ze werkt intuïtief en voelt goed aan wat er op het moment nodig is en het beste werkt. Aanrader!

Anoniem

Ik merk nu dat ik meer zelfvertrouwen heb. Het vertrouwen in dat ik het wel goed doe als moeder zijnde en dat ik daar op mag vertrouwen. Vooral de opvoedopstelling heeft mij inzichten gebracht en mij laten inzien wat ik zelf kan verbeteren in de relatie tot mijn kinderen.

Melissa

Moeder van 2

Een Individuele Familieopstelling is voor jou wanneer je

 

  • steeds tegen dezelfde problemen aanloopt
  • vastloopt in een opvoedvraagstuk
  • een moeizame band hebt met jouw vader of moeder
  • getriggerd wordt door gedrag van je kind
  • op zoek bent naar meer rust en ontspanning binnen je gezin
  • problemen ervaart vanwege een echtscheiding
  • onrust ervaart in jouw samengesteld gezin
  • onenigheid ervaart met je partner over de opvoeding
  • meer verbinding wil ervaren

Hoe werken Individuele Familieopstellingen


Hoe werken Individuele Familieopstellingen

Een afspraak duurt 1,5 tot 2 uur. We starten de opstelling met een voorgesprek waarin we jouw familie en bijzonderheden daarin in kaart gaan brengen. Daarna gaan we opstellen door gebruik te maken van vloerankers. Dit zijn een soort placemats in verschillende vormen, maten en kleuren. Deze vloerankers leg jij neer voor jouw verschillende familieleden. Je gaat zelf op jouw plek staan en ervaart hoe het is om in je eigen verhaal te staan. Dit geeft een hele andere ervaring dan er over praten, omdat je het gaat voelen. Je stapt letterlijk in je eigen gezinsdynamiek. Je ervaart hoe het is in contact met jouw andere familieleden. Voelt iemand te dichtbij, of juist te ver weg? Kun je iedereen zien? Roept het emoties bij je op? Enzovoorts. Ik begeleid je hier natuurlijk stap voor stap en zorgvuldig in.

 

Jouw investering voor een Individuele Familieopstelling is 147 euro


Neem contact op

Opvoedopstellingen


Opvoedopstellingen

 

Opvoedopstellingen is een landelijke methodiek voor individuele opstellingen specifiek gericht op opvoedvraagstukken. Het is geschikt voor ouders die vastlopen in thema’s binnen het gezin. Hoe jij als ouder zelf bent opgegroeid is van invloed op je leven nu. Je neemt dit altijd mee in de relatie met je kinderen, in je ouderschap en de partnerrelatie. Bij praktijk Origin kun je ook terecht voor Opvoedopstellingen. Meer informatie hierover is te vinden op www.opvoedopstellingen.nl


Lees meer over opvoedopstellingen

Maak hier je afspraak

“ "Over de stenen die ouders niet opruimen struikelen hun kinderen"”

Surinaams gezegde