Wanneer het niet goed gaat met de appels aan een appelboom, ga je dan het appeltje oppoetsen? Of ga je de boom zelf verzorgen? Door bijvoorbeeld te zorgen voor extra voeding, meer zonlicht of meer water. Wanneer we voor de boom zorgen gaat het vanzelf ook beter met de appels.

 

Kijk nu eens naar kinderen als appeltjes aan de boom. En naar de ouders als de boom. Is het dan ook niet logisch om als ouder eerst naar jezelf te gaan kijken en jezelf te versterken?

Je kind als spiegel


Wat als je kind met zijn of haar gedrag iets laat zien dat ook over jou gaat? Dat het een kans is om je bewust te worden van iets van jezelf. Dat er een wisselwerking tussen jullie is die dieper gaat dan je denkt.

 

Onze kinderen laten zien waar wij bij onszelf nog aandacht aan mogen besteden. Vaak zijn het delen van onszelf waar we ons helemaal niet bewust van zijn. Lang geleden weggestopt, om onszelf te beschermen.

 

Maar je voelt het. Zodra het aangeraakt wordt. Door je kind. Onze kinderen hebben het vermogen om ons ten diepste te raken. Nu is het tijd voor jou om er naar te gaan kijken. Om er licht op te laten schijnen.

 

Als Kindertolk vertaal ik het gedrag van je kind terug naar jou als ouder. Ik laat je zien wat je kind jou met zijn of haar gedrag wil vertellen. Wat vraagt er om inzicht, liefdevolle aandacht en een volgende stap?

 

Hoe mooi is het dat jij als ouder die eerste stap kunt zetten! En daarmee jezelf én je kind verder helpt.


Laten we bellen!
Je kind als spiegel

Hoe ziet een Kindertolk Traject er uit

 

Een kindertolk traject bestaat uit 3 afspraken.

 

1 – het intake gesprek

Tijdens de eerste afspraak gaan we in op jouw huidige situatie. Waar loopt je nu tegenaan bij je kind? Wat zie je in zijn of haar gedrag dat jou raakt? Waar maak je je zorgen over, wat houdt je bezig, waar wordt je verdrietig of juist boos van. Er is alle ruimte om jouw verhaal te vertellen en ik leg jouw hele verhaal vast.

 

2 – het terugkoppelingsgesprek

Een week later, in de tweede afspraak, krijg je de terugkoppeling. Het verhaal over jouw kind heb ik dan vertaald naar jou. Wat is de boodschap van jouw kind voor jou? Wat heeft jouw kind jou met zijn of haar gedrag te vertellen? Dat hoor je tijdens dit terugkoppelingsgesprek.

 

3 – het follow up gesprek

Ongeveer drie tot vier weken na het terugkoppelingsgesprek vindt het follow up gesprek plaats. Hierin gaan we kijken hoe het nu gaat met jou en met je kind. We bekijken waar de oude situatie al in beweging is gekomen en ook of jij nog iets nodig hebt om veranderingen door te kunnen voeren.

 

Jouw investering voor het kindertolk traject is 397 euro.

 

Kindertolk Traject

Reviews

Neem contact met mij op
Lianne heeft mij heel erg goed geholpen in mijn traject om mijn persoonlijke moeilijke delen aan te kijken en aan te pakken. Door dit te doen, doordat ik zelf dingen los kon laten en mijn eigen plek kon zien, kon mijn dochter ook haar lichamelijke klachten loslaten. Zij had namelijk erge obstipatie klachten en hield dus letterlijk vast veel van mijn emoties. Nu heeft zij geen obstipatie klachten meer en is er meer ontspanning. Op aanraden van een kindercoach kwam ik bij Lianne terecht. Het was meer dan de moeite waard, ondanks dat het een moeilijk en emotioneel traject was. Maar Lianne is er dan ook om je te helpen, op een open manier waar je elke emotie mag laten zien en waarbij ze je op je gemak stelt. Ze geeft je goede inzichten waar je echt verder mee komt en wat je verder helpt in alle soorten relaties in je leven. Ik ben er meer dan blij mee!

Anoniem

Moeder van 1

Wat ik een mooie bijkomstigheid vond was dat mijn dochter niet mee hoefde. Ik wilde haar niet onzeker maken door iets waar ik moeite mee had. Wat in dit traject enorm helpt is de vertrouwde omgeving die gecreëerd wordt. Het gevoel echt gehoord te worden. Ik heb de geborgenheid gevoeld om dingen te delen die ik niet eerder hardop had durven zeggen. Er is me een spiegel voorgehouden. Het was heel confronterend en het gaat ver terug en zit diep van binnen. Erkennen en herkennen is voor mij heel belangrijk. Negatieve zaken omzetten naar iets positief. Ik vond het een verhelderende ervaring en zie dit als een keerpunt.

Anoniem

Moeder van 2


 

 

Jij bent vader of moeder

Maar ook nog steeds kind

Jouw echte kind laat zien

Wat zich in jou bevindt

 

Wanneer jouw kind iets zegt of doet

Wat jou heel erg raakt

Dan zegt dit iets over jou

Wordt er in jou iets wakker gemaakt

 

Vaak diep weggestopt

Oude pijn en verdriet

Jouw eigen kern, het kind in jezelf

Dat is wat je via je kind weer ziet

 


Plan een kennismakingsgesprek in

 

Als gecertificeerd Kindertolk werk ik volgens de PresentChild Methode. Meer informatie: www.presentchild.com


“ Be the person you want your child to become”