Vakantietijd. Dan heb ik echt de behoefte aan he-le-maal niks doen. Vertragen en uitrusten.

 

Ik kan niet de hele dag AAN staan

Waar ik vooral achter gekomen ben sinds ik moeder ben: ik kan niet de hele dag AAN kan staan. En dat betekent dat ik echt tijd mag nemen voor mezelf. Momenten om alleen te zijn, in rust en stilte. Vroeger was ik me daar nog niet bewust van en dan ging ik constant over mijn grenzen heen.

 

In de zomervakantie is er helemaal minder tijd voor mezelf doordat de kinderen 6 weken lang hele dagen thuis zijn. Ik vind dat heel gezellig, maar dan is het wel nóg belangrijker voor mij om me hier bewust van te zijn en die tijd voor mezelf in te plannen. Als ik het niet inplan blijft er namelijk geen tijd over.

 

ME-time

In onze twee weken vakantie in Frankrijk had ik dus ook gewoon behoefte aan me-time. Die momenten van rust en stilte. En die heb ik ook genomen. Mediteren. Wandelschoenen aan en alleen op pad. Of me even afzonderen met mijn boek.

 

Die momenten dat ik de camping af wandelde, de natuur in, waren héérlijk! Nou is de omgeving ook echt prachtig in Bretagne (zoals je ziet op de foto!). Ik ben op zoveel mooie wandelpaden terechtgekomen. Helemaal in mijn element.

 

Daarna had ik dan ook weer alle energie voor de glijbanen in het zwembad, de spelletjes en tafeltennis 🙂

 

Balans tussen WE-time en ME-time

Voor mij is het echt belangrijk om balans te creëren tussen WE-time en ME-time. Ik denk voor jou ook Lianne. Zonder schuldgevoel! Omdat onze kinderen meer hebben aan een blije moeder dan aan een gestreste of overprikkelde moeder.

Wanneer ik die tijd voor mezelf niet neem merk ik dat ik moe ben, dat mijn lontje korter wordt en dat ik snel overprikkeld raak door geluid. Dan word ik er niet gezelliger op zeg maar 😉