We hebben allemaal een Innerlijk Kind in ons. Je Innerlijk Kind is het kind dat jij ooit was en draagt alle ervaringen uit je kindertijd met zich mee

Jouw Innerlijk Kind

 

Je Innerlijk Kind is een kwetsbaar en krachtig deel van jou. Het bevat je puurheid, gevoeligheid, speelsheid en creativiteit. Maar ook je pijnen, teleurstellingen, frustraties en trauma’s.

 

Wanneer je vroeger dingen hebt meegemaakt die pijnlijk of verdrietig voor jou waren, en het was te veel om in één keer te verwerken, dan draagt je Innerlijk Kind dat nog steeds met zich mee. Het is dan onverwerkt en ligt als het ware in jou verstopt.


Triggers

 

Als volwassene maak je nu dingen mee, waarbij de situatie of het gevoel van vroeger weer wordt aangeraakt. Je wordt dan getriggerd in die oude pijn of dat oude verdriet.

 

Het zijn vaak situaties waar jij je niet meer bewust van bent, maar je Innerlijk Kind heeft de pijnlijke ervaringen onthouden die jij je niet meer kunt herinneren.

 

Hoe merk je dat je getriggerd wordt in oude kindpijn?

  • Je wordt van binnen geraakt
  • Er komen (hevige) emoties in je los zoals boosheid, irritatie, verdriet of angst
  • Je reageert vaak heftiger dan waar de situatie om vraagt
  • Het voelt persoonlijk
  • Je reageert als een kind, je hebt jezelf niet meer in de hand
  • Je voelt je afgewezen

Weet je trouwens wie jou als geen ander kunnen triggeren? Jouw eigen kinderen!


Laten we kennismaken

Je Innerlijk Kind helen

 

Wanneer je getriggerd wordt is het eigenlijk jouw Innerlijk Kind dat om aandacht. Je wordt gewezen op iets dat nog verwerkt mag worden. Het is een uitnodiging om weer contact te maken met dat deel van jezelf. Om je oude pijn, verdriet of angst aan te kijken en alsnog te verwerken, zodat je weer in balans en verbinding komt.

 

Bij Praktijk Origin kan ik je hierin begeleiden om je triggers te leren herkennen, weer in contact te komen met je Innerlijk Kind en oude ervaringen te verwerken. Dat doe ik door middel van Hypnotherapie, Regressie & Transformationele Therapie, Innerlijk Kind Werk en Familieopstellingen.

“ Embrace your Inner Child”