Familieopstellingen helpen je om te kijken naar de invloed die jouw opvoeding heeft gehad op de moeder en vrouw die je nu bent. Het geeft je inzicht in hoe het gezin werkt als een samenhangend geheel, wat de familiedynamiek is en wat jouw plek is in het geheel.

Word je geraakt door het gedrag van je kind, of je partner? Loop jij ergens in vast? Voel je dat er iets blokkeert tussen jou en de ander en begrijp je niet waarom?  

 

Een familieopstelling gaat voorbij aan het ‘praten over’ en geeft je inzicht in hoe het gezin werkt als een systeem, een samenhangend geheel. Bij een opstelling ga je letterlijk in je eigen familiedynamiek staan en ga je ervaren hoe het is om op jouw plek te staan. Het laat je zien hoe de dynamiek in je gezin werkt en laat snel zien wat de onbewuste oorzaak is achter gedrag.  

 

Een familieopstelling is voor iedereen die kinderen heeft, zelf ooit kind is geweest of die met kinderen leeft of werkt. Voor ouders is een opstelling een unieke manier om te kijken naar de onderliggende oorzaak van het gedrag van je kind. Wanneer je geen kinderen hebt, ben je natuurlijk zelf wel kind geweest. En dat maakt het voor jou ook interessant om met een opstelling zaken te gaan onderzoeken waar je tegenaan loopt. Bijvoorbeeld in relatie met een ander, in je werk of een persoonlijk thema.

Individuele opstelling


Individuele opstelling

We werken tijdens een individuele opvoedopstelling 1-op-1 met vloermatjes, welke worden neergelegd voor de verschillende gezinsleden. Je gaat voelen, zien en aan den lijve ervaren wat er gebeurt tussen jou en je kind en/of andere familieleden. De werkelijke oorzaak wordt duidelijk. Hierdoor weet je wat je kind nodig heeft en wat jij kunt doen als ouder.  

 

Een opstelling wordt alleen met de ouder gedaan. Kinderen hoeven niet mee te komen en worden dus niet onnodig belast. Wanneer jij als ouder in jezelf tot een oplossing komt werkt dit ook door naar je kind.


Familieopstellingen in een groep

Bij familieopstellingen in een groep worden andere mensen ingezet als representant voor jouw verschillende familieleden. Op deze manier wordt de situatie waar jij tegenaan loopt opgesteld en zichtbaar gemaakt. Dit geeft je ontzettend veel inzicht in jouw gezin, in jouw familiepatronen en de verschillende dynamieken. Familieopstellingen in een groep zijn onderdeel van het Pure Origin Program.

“ Maybe you are searching among the branches, for what only appears in the roots”

Rumi