Hypnotherapie als sleutel om het onderbewustzijn te veranderen en innerlijke blokkades op te lossen

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een bewezen effectieve therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om te kunnen werken met je onderbewuste en innerlijke blokkades op te lossen. Tijdens hypnose kom je in een ontspannen staat, waarbij je kritische mind tot rust wordt gebracht. Hypnose is de manier om in je onderbewustzijn te komen om andere suggesties te geven en oude programmeringen te veranderen.

Het bewustzijn

Je bewustzijn is het deel waar je je bewust van bent, je intellect. Het zijn de gedachten en het gedrag waar je je bewust van bent en de keuzes en afwegingen die je maakt. Als algemene regel kan je bewustzijn 5 tot 9 stukjes informatie tegelijkertijd aan. Dat zorgt er ook voor dat we overweldigt kunnen raken wanneer we een complexe taak uitvoeren. Je bent je voor 5% bewust van je gedachten en gedrag en maar liefst 95% is onbewust.

 

Het onderbewustzijn

Je onderbewustzijn is je automatische piloot. Hier liggen je herinneringen, gewoontes en overtuigingen opgeslagen. Je onderbewustzijn voert uit wat het heeft geleerd en zorgt voor alle emotionele reacties die je hebt. Het onderbewuste heeft een heel ander verwerkingsproces. Het kan ongeveer 11 miljoen stukjes informatie tegelijkertijd aan.

Zodra je onderbewustzijn overtuigt is van een idee, dan is het waar. Het onderbewustzijn kan het verschil niet zien tussen ingebeelde realiteit en échte realiteit. Zodra het onderbewustzijn iets voor waarheid heeft aangenomen zie je ook dat het lichaam daar op reageert. Vandaar dat mensen bang kunnen zijn voor een vliegtuig terwijl ze veilig op de bank zitten en er helemaal niet in zitten.

Leeftijd van 0 tot 7 jaar

De breinactiviteit van een kind van 0 en 7 jaar is hetzelfde als die van een volwassene in hypnose. Kinderen staan erg ‘open’ en nemen alles voor waar aan. Er is nog geen filter in de vorm van de kritische mind en dat wat ze horen en ervaren komt direct binnen in het onderbewuste.

Je kunt het zien als een computer. Wanneer kinderen geboren worden zijn ze als een lege computer. Deze computer wordt in die eerste 7 jaar geprogrammeerd. Dat programma blijft je verdere leven op de achtergrond draaien als een automatisch programma. Dit programma bevat je overtuigingen, herinneringen, gewoontes en je zelfbeeld.

Bij Regressie- en Transformationele Therapie kun je hier meer over lezen, omdat we daar teruggaan naar het verleden om blokkades op te sporen en op te lossen.

Wat is hypnose wel

  • Hypnose is een staat van trance: je bent relaxed, je geest ontspant en je aandacht wordt gericht op je innerlijke gevoelens en gedachten. Je blijft hierbij volledig bij bewustzijn en je blijft je bewust van alles om je heen.
  • Hypnose is een gunstig leerklimaat; we leren gemakkelijk in hypnose doordat ons onderbewustzijn op een andere manier informatie verwerkt en de kritische mind even mag uitrusten 😉 Belangrijk is wel dat je wil veranderen. Wanneer jouw wil er niet is, gebeurt er ook niets.
  • Je krijgt tijdens hypnose suggesties voor verandering: je onderbewustzijn is tijdens hypnose ontvankelijk voor nieuwe ideeën, opvattingen en suggesties.
  • Iedereen kan hypnose ondergaan. Iedereen kan in hypnose komen. Wanneer je volledig opgaat in een boek of een film, of aan het dagdromen bent, ben je ook in een lichte staat van hypnose. Hypnose heeft niets te maken met magie, paranormale verschijnselen of een slimme truc.

Wat is hypnose niet

  • Hypnose is geen slaap
  • Je zult niet alles vergeten
  • Je verliest geen controle
  • Je blijft niet hangen in hypnose
  • Je zult geen geheimen verklappen

Afspraak maken

Je kunt kiezen uit drie pakketten

1 sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Aan de hand van je hulpvraag kan ik inschatten hoeveel sessies daarvoor nodig zullen zijn.
Op de contactpagina kun je een berichtje voor me achterlaten of direct je afspraak maken.


1 sessie

1 losse sessie is geschikt als kracht sessie. Welk gevoel wil je meer ervaren in je dagelijks leven? Ook voor het oplossen van de meeste angsten zoals examenvrees, sprekersangst en vliegangst en voor stoppen met roken.
Investering € 125

3 sessies

3 sessies zijn geschikt bij gevoelens van twijfel, piekeren en stress en bij het oplossen van innerlijke blokkades die te maken hebben met overtuigingen uit je kindertijd. Waar heb je last van? Waar loop je steeds tegen dezelfde blokkades aan?
Investering € 360

6 sessies

6 sessies zijn geschikt voor het oplossen van burn-out en depressie en bij het oplossen van diepere innerlijke blokkades die ontstaan zijn vanuit je kindertijd. Je kunt vanuit het pakket van 3 sessies ook altijd nog opschalen naar 6.
Investering € 690

“ Allow yourself to see what you don't allow yourself to see”

Milton H. Erickson