Bij een 1 op 1 familieopstelling krijg je de mogelijkheid in een veilige setting te onderzoeken wat jou momenteel tegenhoudt, en waarin je vastloopt in het contact met je kind(eren), ouders en/of partner. Tijdens de opstelling ga je op een andere manier kijken naar de situatie en krijg je inzicht in hoe het gezin werkt als een samenhangend geheel en wat jouw plek daarin is.

 

Oude patronen

Jij als ouder, en je kind, worden (onbewust!) beïnvloed door oude patronen. Oude patronen uit jouw kindertijd. Oude patronen uit de familie waarin jij bent opgegroeid. Deze patronen zorgen ervoor dat jij nu reageert zoals je reageert. Dat je in een bepaalde wisselwerking zit met je kind waar je maar niet uitkomt. Dat je jouw natuurlijke flow bent kwijtgeraakt.

 

Als je vastloopt

Misschien loop jij nu steeds vast in dezelfde situaties, wordt je ergens door getriggerd of  wordt je geraakt door het gedrag van je kind. Het kan ook zijn dat er iets blokkeert tussen jou en je moeder, je vader of je partner. Als je hier zelf niet uitkomt kan een familieopstelling voor de juiste inzichten zorgen.

 

De Individuele Familieopstelling

Tijdens een individuele familieopstelling kom je letterlijk in je eigen familiedynamiek te staan en ervaar je meteen hoe het is om op jouw eigen plek te staan. Om de gehele gezinssituatie in kaart te brengen werken we met vloerankers, die voor je familieleden staan. Hierover later meer. Door waar te nemen wat er gebeurt tussen jou en andere familieleden kun je de oorzaak van bepaalde situaties, klachten en/of frustraties naar voren halen. Daardoor weet je ook meteen wat je kunt doen om je huidige situatie te veranderen.

 

Wanneer een familieopstelling kan helpen

  • Bij opvoedvraagstukken
  • Bij relatieproblemen
  • Bij het voelen van heftige emoties
  • Wanneer je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt
  • Tijdens problemen of conflicten in de familie
  • Bij echtscheidingen en onrust in samengestelde gezinnen
  • Als je veel terugkerende conflicten op het werk ervaart

 

Werken met vloerankers

Zoals eerder genoemd werken we met vloerankers. Dit zijn een soort placemats in verschillende vormen, maten en kleuren. Deze vloerankers leg jij neer voor jouw verschillende familieleden of thema’s. Je gaat zelf op jouw plek staan en ervaart hoe het is om in je eigen verhaal te staan. Dit geeft een hele andere ervaring dan er over praten, omdat je het gaat voelen. Je stap letterlijk in je eigen gezinsdynamiek. Ik begeleid je door de opstelling heen en samen kijken we wat er geheeld mag worden.

 

Wat het je oplevert

Een individuele familieopstelling werkt goed om thema’s en patronen naar voren te brengen waar je je niet bewust van bent. Vastgeroeste patronen die je persoonlijke groei belemmeren. Door deze patronen kun je zelfs ziek worden, overspannen raken of oververmoeid worden. Het zorgt ervoor dat jij niet het leven leeft waar je van droomt.

 

Door deel te nemen aan een familieopstelling kom je tot oplossingen en kun je blijvende veranderingen in gang zetten. En door dit voor jezelf te veranderen, verandert het ook voor je kind. Zo wordt opvoeden voor jou meer ontspannen en iets om van te genieten.

 

Als coach voor moeders begeleid ik vrouwen in hun persoonlijke ontwikkeling, om via het doorbreken van je patronen weer terug te gaan naar je Origin, naar wie je écht bent.

 

Wil je meer weten over een individuele familieopstelling of over mij als coach? Neem dan een kijkje op mijn website www.praktijkorigin.nl