De band tussen ouder en kind is de meest bijzondere, diepgaande relatie die er is. Het is een grote reis van groei, ontwikkeling, bewustwording en liefde. Het ouderschap is geen eenrichtingsverkeer, maar gaat twee kanten op. Jij kunt net zo veel leren van je kind als andersom. Misschien nog wel meer. Via je kind leer je ontzettend veel over jezelf. Je moet alleen weten hoe te kijken.

 

Bewust Ouderschap heeft eigenlijk niks met je kind te maken maar alles met jou als ouder. Jij mag je op jezelf focussen en je bewust worden van jouw eigen houding, gedrag en patronen.

De focus hoort te liggen op je eigen bewustzijn als ouder in plaats van op het gedrag van je kind. En wanneer jij groeit, groeit je kind automatisch met je mee.

Bewust Ouderschap begint dus bij jou!

 

Waardoor word jij getriggerd? Waar maak jij je zorgen over? In welke situaties reageer jij heftig en kom je steeds in een bepaald cirkeltje terecht waar je in vastloopt?

Waarom jij doet wat je doet en waarop jij getriggerd wordt heeft te maken met patronen uit je eigen kindertijd. Realiseren dat je deze patronen meeneemt in je ouderschap is een heel belangrijk onderdeel van Bewust Ouderschap.

 

 

Bewust ouderschap is een proces

 

Ik ga jou niet vertellen hoe jij je kinderen op moet voeden. Daar zijn tientallen boeken over geschreven. Er is niet één manier die bij iedereen past. Ik wil graag inzichten met je delen die je een nieuwe kijk geven op het ouderschap. Bewust Ouderschap is geen ‘quick fix’ maar een proces van inzicht, groei en zelfontwikkeling.

 

Het opvoeden van je kind gaat eigenlijk over het opvoeden van jezelf als ouder. En net als bij je kind gaat dit stapje voor stapje, en met vallen en opstaan. Je leert anders kijken naar het gedrag van je kind en naar de verbondenheid binnen het gezin. Je ontdekt wat jij kunt doen om je kind te ondersteunen. Je helpt hiermee jezelf én je kind.

 

Je gaat tijdens mijn coachingstraject verbinding maken met jezelf en met je kind vanuit liefde, vertrouwen en authenticiteit. Angst, onzekerheid en machteloosheid verdwijnen naar de achtergrond. Je leert te vertrouwen op je innerlijk kompas en vindt de weg terug naar jezelf, naar jouw Origin.