Wist je dat de relatie met je ouders veel zegt over hoe jij in het leven staat en waar je tegenaan loopt?

 

Jij hebt je horizontale lijn en je verticale lijn.

 

Je horizontale lijn is de lijn van jou naar de mensen om je heen. De verbinding die je hebt met de ander. De horizontale lijn ontstaat al heel vroeg vanuit de band met je moeder en staat voor je behoefte aan een veilige en geborgen verbinding en heeft te maken met geven en nemen.

 

Je verticale lijn is de verbinding met jezelf. Hoe jij in je kracht staat, je eigen ruimte inneemt, je authenticiteit en hoe jij je in de wereld neerzet. Je verticale lijn komt vanuit de verbinding met je vader en staat voor hoe je vol vertrouwen je eigen pad kunt volgen in de wereld.

 

Wanneer jij moeite hebt met bepaalde thema’s kun je onderzoeken waar dit vandaan komt. Jij bent bijvoorbeeld een echte gever en ontvangen vind je moeilijk. Of je neemt geen ruimte voor jezelf. Je past je gemakkelijk aan aan je omgeving en blijft zelf op de achtergrond. Of je durft de stap niet te zetten om te gaan doen waar je al heel lang van droomt.

 

Verbinding met jezelf en je kinderen

 

Je ouders zijn een groot voorbeeld voor je geweest. En nu ben je zelf ouder. En ben jij een groot voorbeeld voor jouw kind. Als ouder geef je alles door aan je kinderen, bewust en onbewust.

 

Wat heb jij meegekregen van jouw ouders? En wat wil je jouw kinderen meegeven? Welke onbewuste patronen mogen zichtbaar gemaakt worden? Zodat jij jezelf kunt ontwikkelen en bewuste keuzes kunt gaan maken. Om vanuit de krachtige verbinding met jezelf, met je verticale lijn, verbinding te maken met je kinderen en met alle andere mensen om je heen, met je horizontale lijn.