Regressie & Transformationele Therapie is een diepgaande hypnosetechniek om tot de kern van het probleem te komen en blokkades uit het verleden op te lossen

Regressie & Transformationele Therapie

Regressie is een specialisatie binnen de Hypnotherapie. Regressie betekent ’teruggaan’ en we gaan met Regressie dan ook terug naar eerdere momenten uit je leven. Vanuit datgene waar jij tegenaan loopt gaan we terug in de tijd om de oorsprong van jouw problemen te vinden en het verleden te herschrijven.

 

Hypnotherapie is een bewezen effectieve therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om te kunnen werken met je onderbewuste en innerlijke blokkades op te lossen. Tijdens hypnose kom je in een ontspannen staat, waarbij je kritische mind tot rust wordt gebracht. Hypnose is de manier om in je onderbewustzijn te komen om andere suggesties te geven en oude programmeringen te veranderen.

 

Wil je meer lezen over Hypnotherapie, bezoek dan even de pagina Hypnotherapie.

Het belang van je kindertijd

De breinactiviteit van een kind van 0 en 7 jaar is hetzelfde als die van een volwassene in hypnose. Kinderen staan erg ‘open’ en nemen alles voor waar aan. Er is nog geen filter in de vorm van de kritische mind en dat wat ze horen en ervaren komt direct binnen in het onderbewuste.

 

Je kunt het zien als een computer. Wanneer kinderen geboren worden zijn ze als een lege computer. Deze computer wordt in die eerste 7 jaar geprogrammeerd. Dat programma blijft je verdere leven op de achtergrond draaien als een automatisch programma. Dit programma, jouw onderbewustzijn, bevat je overtuigingen, waarheden, herinneringen, gewoontes en je zelfbeeld.

 

In de leeftijd van 0 tot 7 jaar is dus het fundament gelegd. Daar zijn je persoonlijkheid en je zelfbeeld ontstaan. Daar heb je aangeleerde beperkingen over jezelf geaccepteerd.

 

Beperkende overtuigingen

Met het kindsbewustzijn dat jij vroeger had, heb je situaties op een bepaalde manier ervaren en heb je wellicht aannames gedaan en conclusies getrokken. Dat kan gebeurt zijn in de ervaringen van vroeger, of door wat belangrijke mensen in jouw kindertijd vroeger tegen je gezegd hebben. Denk aan je ouders, leerkrachten, broers/zussen, vriendjes/vriendinnen, etc.

 

Deze conclusies heeft jouw onderbewustzijn als waarheid aangenomen. Het zijn beperkende overtuigingen geworden. Zoals:

  • ik ben stom
  • ik ben het niet waard
  • ik ben niet belangrijk
  • ik kan ook niks
  • ik ben niet veilig
  • Wie ben ik om….

Het kan ook gaan over emoties die er vroeger niet mochten zijn, waar nu een belemmerende overtuiging op zit. Zoals:

  • Boos zijn is slecht
  • Kwetsbaarheid is zwak
  • Jongens huilen niet
  • Meisjes worden niet boos

 

Transformatie

Met hypnose werken we direct met jouw onderbewuste waar alle ervaringen en herinneringen opgeslagen zijn. Ook de situaties waar jij je niet meer bewust van bent. Door terug te gaan naar die ervaringen krijg je inzicht in het oude verhaal en kunnen we dit ‘herschrijven’ naar een nieuw verhaal.

 

We gaan terug naar ervaringen uit jouw verleden waar belemmeringen zijn ontstaan. Zodat we bepaalde aannames, conclusies en overtuigingen tegen het licht kunnen houden. Een gezonde koppeling kunnen maken tussen je bewuste en je onbewuste geest. Emotionele reacties kunnen veranderen. Triggers kunnen neutraliseren. Dit alles zodat jij een grote transformatie kunt gaan maken. Door met een nieuwe gedachten, nieuwe ideeën en overtuigingen en nieuwe emoties de toekomst in te gaan.

Afspraak maken

Doordat het bij Regressie en Transformationele Therapie gaat over diepgaande processen kun je kiezen uit twee pakketten.

1 sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Aan de hand van je hulpvraag kan ik inschatten hoeveel sessies daarvoor nodig zullen zijn. Op de contactpagina kun je een berichtje voor me achterlaten of direct je afspraak maken.


3 sessies

3 sessies zijn geschikt bij gevoelens van twijfel, piekeren en stress en bij het oplossen van innerlijke blokkades die te maken hebben met overtuigingen uit je kindertijd. Waar heb je last van? Waar loop je steeds tegen dezelfde blokkades aan?
Investering € 360

6 sessies

6 sessies zijn geschikt voor het oplossen van burn-out en depressie en bij het oplossen van diepere innerlijke blokkades die ontstaan zijn vanuit je kindertijd. Je kunt vanuit het pakket van 3 sessies ook altijd nog opschalen naar 6.
Investering € 690

“ It's never too late to have a happy childhood”