Familieopstellingen geven je inzicht in hoe het gezin werkt als een samenhangend geheel, wat de familiedynamiek is, welke patronen jij met je meedraagt en wat jouw plek is in het geheel. Familieopstellingen maken je bewust van onbewuste processen.

Meteen aanmelden?

Scroll dan even helemaal naar beneden, onderaan deze pagina vind je het aanmeldformulier!


Familieopstellingen

 

De invloed van je familie op jouw leven is groot. In een familie heb je te maken met een onzichtbare familiedynamiek. Omstandigheden in deze dynamiek kunnen van invloed op jou zijn zonder dat jij je hier bewust van bent. Hoe ga je met elkaar om en wat zijn de ongeschreven regels. Welke rol ben jij op je gaan nemen en welke patronen draag jij onbewust met je mee. Ben jij ergens uit verbinding gegaan met jezelf en kunnen we die verbinding weer herstellen.

 

Met een familieopstelling worden onzichtbare patronen zichtbaar gemaakt doordat we jouw familiedynamiek letterlijk in beeld gaan brengen, Vanuit datgene waar jij in je leven tegenaan loopt gaan we onderzoeken wat de onderliggende oorzaak is. Je krijgt inzicht in hoe jouw familie werkt als samenhangend geheel en hoe familiepatronen doorwerken. Het brengt een proces op gang van bewustwording, erkenning, loslaten en het vinden van je eigen plek en daarmee autonomie.

 

Een familieopstelling hoef je niet met je eigen familie te doen. Het werkt juist goed dat de representanten die voor jouw familieleden gaan staan jou en je familie niet (goed) kennen. Zij kunnen dan objectief deze plaats innemen. Een familieopstelling brengt zaken aan het licht die je met je hoofd niet kunt bedenken maar met je hart kunt voelen. Keer op keer een magische ervaring!


Plan een kennismakingsgesprek in

Mogelijke vraagstukken of thema's voor een familieopstelling

 • Ik kan de rust in mezelf niet vinden
 • Ik voel me snel alleen/buitengesloten
 • Ik loop steeds tegen dezelfde problemen aan
 • Ik ervaar een blokkade tussen mij en mijn kind/partner/vader/moeder
 • Ik voel me altijd heel verantwoordelijk
 • Het is moeilijk voor mij om mijn grenzen aan te geven of ‘nee’ te zeggen
 • Ik ben altijd voor de ander aan het zorgen, ontvangen vind ik moeilijk
 • Ik vind het lastig om zichtbaar te zijn
 • Ik voel constant de drang om me te bewijzen
 • Ik kom vaak in conflicten terecht met bepaalde familieleden/vrienden/collega’s
 • Het lukt me niet om relaties te laten slagen

Hoe verloopt een familieopstelling

 

Bij familieopstellingen in een groep zijn we met een kleine groep van maximaal 8 personen. We zitten in een kring. Je kunt deelnemen als vraagsteller of als representant. We starten met een openingsmeditatie. Daarna volgt een korte uitleg over familieopstellingen, uitleg over het verloop van de dag en over de invulling als representant. Je hebt geen ervaring nodig met familieopstellingen om te kunnen deelnemen.

 

De opstelling voor de vraagsteller start met een voorgesprekje waarin we de vraag of het thema bespreken waar de vraagsteller mee gekomen is. Wanneer het beeld duidelijk is gaan we opstellen. De vraagsteller mag mensen uit de kring vragen om een familielid (of thema) te representeren. Deze representanten krijgen een plek in de kring, in het veld waar we in werken. Zij gaan ervaren hoe het is op de plek waar ze staan.

 

Er kunnen emoties omhoog komen zoals verdriet, boosheid of vreugde. Ze kunnen iets in hun lichaam voelen zoals een hoge ademhaling, druk op je nek/schouders, hoofdpijn, etc. Ze ervaren ook hoe hun gevoel is ten opzichte van de andere representanten. Naar iemand toegetrokken worden, iemand aan willen kijken of juist weg willen draaien.

 

De representanten geven uiting aan wat ze ervaren en geven gehoor aan de beweging die ze willen maken. Ze gaan bijvoorbeeld op andere plaatsen staan, reageren op elkaar of spreken iets uit. De familieopstelling komt tot leven. De onderliggende gezinsdynamiek wordt zichtbaar.

 

De vraagsteller kijkt, Het geeft herkenning, erkenning en nieuwe inzichten. In het vervolg van de opstelling worden nog representanten toegevoegd, zinnen uitgesproken en komt de vraagsteller zelf ook in de opstelling te staan op de eigen plek. Er wordt duidelijk wat gezien mag worden en waar nog iets nodig is.

 

Ervaar de magie van familieopstellingen in een groep en meld je hieronder aan!

Als vraagsteller

Als vraagsteller heb je de kans jouw eigen vraagstuk in te brengen welke we vervolgens gaan opstellen. Je meld je vooraf als vraagsteller aan, dus als de dag begint is al bekend dat jij die dag je vraag kunt inbrengen. Mocht je niet precies woorden kunnen geven aan je vraag is dat niet erg, op de dag zelf starten we altijd met een gesprekje om jouw persoonlijke situatie te bespreken. Als vraagsteller heb je de unieke kans om een persoonlijk thema uit te werken. Als deel van de groep kun je in een andere opstelling ook nog uitgenodigd worden als representant.

 

Als representant

Als representant maak je deel uit van de groep en kun je gevraagd worden om te gaan staan in een opstelling van een van de vraagstellers. Je bepaalt zelf of je dit ook wil, je hebt altijd de keuze om ja of nee te zeggen. Wanneer je gaat staan als representant zul je merken dat je automatisch contact kunt maken met de plek van de persoon waar je voor bent neergezet. Het is bijna niet uit te leggen, maar je tapt als het ware in op de energie van de persoon waar je voor staat en ervaart automatisch hoe het is op die plek. Als representant krijg je inzicht in hoe familieopstellingen werken en je zult zien dat de thema’s die voorbij komen iets in zich hebben wat ook raakt aan jouw eigen situatie.

 

Familieopstellingen

Reviews

Neem contact op
Vanavond was ik bij een familieopstelling die door Lianne gegeven werd. Ze had de avond zorgvuldig voorbereid. Ze gaf een goede, duidelijke uitleg over wat ons te wachten stond en zorgde voor een veilige omgeving waardoor wij ons al snel op ons gemak voelden. Lianne begeleidde ons op een liefdevolle, kundige en respectvolle manier. Hoe bijzonder was het om te ervaren dat ik direct gevoelsmatig verbonden raakte met de persoon die ik representeerde. Er ontstonden op een, voor mij, wonderlijke manier hele mooie inzichten. Ik raad iedereen aan om dit eens bij Lianne te gaan ervaren. Het is zó bijzonder om op deze manier kennis te maken met hoe een familiesysteem werkt!

Marijke

Super gave ervaring! Ze speciaal om dit te mogen doen. De mensen die de rollen vervulden leken ook echt op mijn familie, niet qua uiterlijk maar ze wáren het gewoon. Dingen die ze niet konden weten. Zo gaaf. Ook als toeschouwer gekeken bij andere vragen. Zo leerzaam en bijzonder. Lianne begeleide het ook zo knap en zorgde ervoor dat je je heel veilig voelde.

Anoniem

Heldere uitleg en mooie inzichten gekregen. Lianne begeleid de opstelling heel professioneel en met respect voor privacy.

Jolanda

Familieopstellingen in een groep


Waar

Praktijk Origin, Ommelseweg 55 Asten

 

Investering     

Representant €50

Vraagsteller €125

(bedragen zijn inclusief BTW)

 

Wanneer

Zaterdag 20 januari

13:00 tot 17:00

 


Familieopstellingen in een groep

Meld je hier aan

“ Men hoeft de wereld niet te begrijpen, men moet alleen zijn plaats erin weten te vinden”

Albert Einstein